K-S ANALYSIS

K-S Analysis, Γεωραντάρ Γερμανικής Τεχνολογίας

KS 700

 

 KS 700 01

 Η μηχανή αποτελείται από 1 κεραίa (πομπός και δέκτης), που είναι φιξ συνδεδεμένες και συγχρονισμένες με τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο. Στο μηχάνημα αυτό δεν είναι αναγκαία η ανταλλαγή των κεραιών για να γίνει διασκόπηση σε άλλα βάθη, διότι η λειτουργία του βασίζεται σε διαφορετικές αρχές της φυσικής, από ότι π.χ. συμβαίνει στο παλμικό γεωραντάρ. Προ πάντων είναι δυνατόν με διαφορετικές ρυθμίσεις στο λογισμικό του να βελτιστοποιήσετε την μηχανή σε συγκεκριμένες εφαρμογές ανίχνευσης. Πέραν αυτών οι κεραίες είναι ηλεκτρομαγνητικά θωρακισμένες προς όλες τις πλευρές. Επιτρέπουν την διείσδυση της ακτινοβολίας μόνον στο έδαφος. Το βάθος υπολογίζεται από το λογισμικό βάσει μίας εξίσωσης της τεχνικής ραντάρ. Την χειρίζεται πλήρως ένα άτομο.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ:

Έρευνες στις αναπαλαιώσεις

Γεωτεχνικές διασκοπίσεις κατασκευών

Κίνδυνοι κατολισθήσεων και μεταλλείων.

Εντοπισμός υπογείων, ορυγμάτων, σηράγγων κλπ.

Εφαρμογές στην αρχαιολογία και πολλές έρευνες.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Γεωραντάρ τύπου FMCW.

Βάρος 11 κιλά.

Κεραίες φιξ μονταρισμένες, αδύνατη η αντικατάσταση.

Εφαρμογές προφίλ μετρήσεων μέσω laptop.

Σύστημα λειτουργίας: MS-Windows.

Λογισμικό απεικόνισης: δισδιάστατη και χαρτογράφηση.

Διαστάσεις: Μήκος 92 - Πλάτος 32 - Ύψος 40.

Μεταφέρεται από ένα άτομο.

Μπαταρία μολύβδου 12V/18AH φορτιζόμενη με φορτιστη αυτοκινήτου.

 

 

 

 KS 700 02     KS korinthos

  

Παράδειγμα-αναφορά για εντοπισμό συστήματος και υδροδότησης και άρδευσης αγρών

Τόπος μέτρησης: Κόρινθος (Ελλάδα) H ερευνά αφορούσε τον εντοπισμό ενός συστήματος υδροδότησης και άρδευσης αγρών σε βάθος περίπου 18 μέτρων που χρονολογούνταν από το έτος 1900π.χ. Και μιας μαρμάρινης πλάκας κάτω από την οποία εκτείνονταν μια υπόγεια κοιλότητα (τούνελ).
Επιτόπου μας έγινε υπόδειξη μιας υπόγειας ανοιχτής στοάς σε βάθος περίπου 5 μέτρων. Από την στοά αυτή ξεκινούσε μια υπόγεια κοιλότητα (σύστημα αγωγών) το οποίο διέτρεχε μια ανοδική πορεία.
Η διαδρομή της μέτρησης σχεδιάστηκε στην επιφάνεια περίπου 50 μέτρα πάνω από την στοά μήκους 25 μέτρων.
Κατά την μέτρηση εντοπίστηκε το σύστημα των αγωγών σε 18 μέτρα βάθος όπως μπορούσε κανείς να διακρίνει αμέσως στην οθόνη του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Το αποτέλεσμα αυτό ήταν πολύ καλό για τον εντολέα της μέτρησης, ωστόσο αυτός ήθελε να δει αν με την συσκευή του γεωραντάρ KS 550 μπορεί κανείς να εντοπίσει σταθερά υλικά καθώς και υπόγειες ανωμαλίες.
Για τον λόγο αυτό σε μικρό χρονικό διάστημα μετακινήθηκε το γεωραντάρ με το αυτοκίνητο σε έναν άλλο χώρο όπου χωρίς μεγάλο κόπο και καθυστέρηση ερευνήθηκε η περιοχή.
Το αποτέλεσμα ήταν μια πλάκα σε βάθος περίπου 18 με 23 μέτρα κάτω από την οποία εκτείνονταν μια υπόγεια κοιλότητα (τούνελ). Ο εντολέας μας ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος και η ερευνά έληξε με επιτυχία. Στη συνεχεία μας διηγήθηκε πως επρόκειτο για μια μαρμάρινη πλάκα κάτω από την οποία βρισκόταν ένα υπόγειο τούνελ. Ο αρχιτέκτονας στην Κόρινθο (Ελλάδα)-αυτός ήταν ο εντολέας μας-ενδιαφερόταν για το γεωραντάρ καθώς ήθελε να το χρησιμοποιήσει σε υπόγειες διερευνητικές εργασίες.

 

 

Μερικές από τις αναφορές μας

Τόπος μέτρησης  Κόρινθος : Η έρευνα αφορούσε τον εντοπισμό ενός συστήματος υδροδότησης και άρδευσης αγρών σε βάθος περίπου 18 μέτρων που χρονολογούνταν από το έτος 1900π.χ. Και μιας μαρμάρινης πλάκας κάτω από την οποία εκτείνονταν μια υπόγεια κοιλότητα (τούνελ).

Nordhausen, Sudharz : Εντοπισμός των υπόγειων στοών του μεσαιωνικού συγκροτήματος Dora σε βάθος 20- 70 μέτρων από την επιφάνεια της γης υπό την αιγίδα της δασικής και κτηματικής υπηρεσίας της περιοχής Ilfeld.

Kittelsthal, Thüringen: Εντοπισμός και καταγραφή του σπηλαίου με σταλακτίτες και σταλαγμίτες στο Kittelsthal υπό την αιγίδα της δασικής και κτηματικής υπηρεσίας της περιοχής Ilfeld.

Nordhausen, Harz : Εντοπισμός παλαιών υπόγειων εγκαταστάσεων που βρίσκονται κάτω από τον περιφερειακή οδό 4 για λογαριασμό της δασικής και κτηματικής υπηρεσίας της περιοχής Ilfeld.

Luisenthal, Thüringen: Εντοπισμός των παλαιών υπόγειων εγκαταστάσεων του ιστορικού μεταλλείου χαλκού - μαγγανίου Prinz Wilhelm.

Förtha, Thüringen: Εντοπισμός εγκαταστάσεων παλαιού μεταλλείου επεξεργασίας χαλκού υπό την αιγίδα της δασικής και κτηματικής υπηρεσίας της περιοχής Ilfeld.

Witten, Nordrhein - Westfalen :Οριοθέτηση των παλαιών υπόγειων εγκαταστάσεων που βρίσκονται κάτω από ένα δημοτικό αθλητικό κέντρο για λογαριασμό της εταιρείας Dr. Klostermann.

Δημοσιεύσεις σε εφημερίδες: Νέα τεχνική μέτρηση στο Suedharz Περνάει το τεστ με άριστα!!! Ο τοπικά ακριβής και φθηνός εντοπισμός υπογείων κοιλοτήτωνμε τη βοήθεια γεωτεχνικών μεθόδων ήταν μέχρι πρότεινος αρκετά περιορισμένος. Μία νέα τεχνική που αναπτύχθηκε στην περιοχή hueringen αυτό πλέον αλάζει.

 

 

Λογισμικό - Εικόνες Μετρήσεων

Το λογισμικό πρόγραμμα πραγματοποιεί την άμεση παρουσίαση των μετρήσεων. Η παρουσίαση του προφίλ των μετρήσεων γίνεται δισδιάστατα και επιτρέπει στον χρήστη μια γρήγορη οπτικοποίηση των μετρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στις σχετικές αναφορές μας.

    KS software1gr

 

 KS software2    KS software3    KS software4

 

 

 

 

 

 
Powered by Spc Networks